• تاريخ :
     ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
روز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی و راه اندازی مركز تومور بانك دانشگاه علوم پزشكی قزوین

روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی و راه اندازی مرکز تومور بانک دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

در آینده ای نزدیک، مرکز تومور بانک دانشگاه علوم پزشکی قزوین، آماده بهره برداری محققان خواهد بود.
به گفته دکتر سحر مقبلی نژاد، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس ضوابط و مقررات و پروتکل های موجود، اقدام به راه اندازی مرکز تومور بانک با همکاری متخصصان بالینی، جراحان و پاتولوژیست ها کرد که پس از جمع آوری نمونه ها به تعداد مناسب، آماده بهره برداری توسط محققان کشور خواهد بود.
این دانشیار ژنتیک پزشکی و مسؤول مرکز تومور بانک دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: با توجه به شیوع سرطان در کشورهای مختلف، نیاز به تحقیقات و مطالعه در این زمینه بسیار حایز اهمیت است، پس با توجه به اهمیت مطالعه بر روی نمونه های زیستی بیماران مبتلا به سرطان، شامل: بافت تومور، نمونه خون، پلاسما، ادرار و غیره؛ همچنین دشواری و زمان بر بودن جمع آوری نمونه ها توسط محققان، ایجاد یک تومور بانک جامع و کامل بسیار حایز اهمیت است و محققان می توانند با صرف هزینه و وقت کمتر، تحقیقات خود را در زمینه سرطان انجام دهند.
دکتر مقبلی نژاد، با اشاره به ۱۵ فروردین، روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، این روز را به کارکنان واحد توسعه تحقیقات بالینی و مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، بویژه کادر فعال مرکز تومور بانک معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تبریک گفت.